Ek Yerleştirme İle Gelen Öğrencilerin Dikkatine

05.10.2021 17:28

04.10.2021-07.10.2021 tarihleri arasında Ek kontenjanla yerleşen öğrencilerimizden Hazırlık Programından muaf olmak isteyenlerin;

• * Son 3 yıl içerisinde bir Yükseköğretim kurumunda Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyup başarılı olmuş olmak,
  • * En az son 3 yıl öğretim dili olarak belirlenen dilin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp eğitimini tamamlamış olmak,
  • * Son 3 yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından en az 70 puan almış olmak (3 Kasım 2019’dan itibaren ÖSYM tarafından yapılan YÖKDİL sınavlarından en az 70 puan almış olmak)

şartlarından en az birini taşımaları durumunda aşağıdaki başvuru dilekçesini doldurarak ilgili muafiyet belgeleri ile birlikte 13.10.2021 Çarşamba günü saat 13:00’a kadar Yabancı Diller Yüksekokulu'na ydiller@firat.edu.tr adresine eposta yoluyla iletmeleri gerekmektedir.

Muafiyet sonuçları aynı gün sonunda sonuçlanacak olup http://yabancidiller.firat.edu.tr/tr adresinde ilan edilecektir.

Muafiyet Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.

Muaf olma talebi reddedilen ve Yabancı Dil Yeterlik sınavına girecek olan öğrenciler için 15.10.2021 Cuma saat 10:00’da Yabancı Diller Yüksekokulu binası 2. katında yer alan YD213 nolu derslikte yazılı sınava alınacaktır. Yazılı sınavdan en az 50 puan alan öğrenciler, aynı gün saat 14.00'da aynı derslikte sözlü sınava alınacaktır.

Aday öğrencilerden karantinada olanların pcr test sonuçlarını 14.10.2021 Perşembe günü saat 17.00'a kadar ydiller@firat.edu.tr adresine göndermesi durumunda, bu öğrenciler ilerleyen tarihlerde internet sayfamızda ilan edilen ileri bir tarihte sınav yapılacaktır.